Johsv Hill - Amatørmusiker
 
 
 
 
Snøen er smeltet og våren er i full gang her i Hedmark og Sør Trøndelag.
No er vi fire "gutter", om jeg kan si det sånn. Ove, Jan, Rune og meg, på Elgå, hvor vi skal ta båten "Femund 2" på Femund sjøen, til Rød Sanden, og gå opp Røa vassdraget. Det er der turen egentlig begynner.
 
Femund 2 gikk i fra Sønnevika i morges, og har gått hele Femund sjøen på langs, hær til Elgå, som er det sørligste ankomststedet. Vi skal følge den på nordgående tur. Den tar en tur for dagen, frem og tilbake, så det er mange folk som er med bare for å få seg en dagstur.
 
Hvor gammel den er vet jeg ikke, men den er godt holdt. Den er hvitmalt, og har en stor salong, med mange vinduer som folk kan sitte inne og følge utsikten beskyttet mot vær og vind.
Der er ett dekk ute også, over salongen, for de som liker vind i håret. Der har man den panorama utsikten over viddene, og fjelltoppene som omkranser Femund sjøen, som er Norges 3 største innsjø.
 
De selger varm kaffe, kakao, vafler, brus og pils for de som vil ha det. Det er kapteinens kone som står for salget, og de to har stått for driften av båten i mange år, i hvert fall siden 1996, da det da var første turen min til Femund nasjonalpark.
 
Planleggingen har vart i noen måneder nå, gått gjennom ruten på kart hvor vi skal gå, og forventningen er til å føle og ta på. Sekkene er pakket omhyggelig.
 
 Det yrer av liv på kaien, hunder og mennesker som har smil om munnen, ser i hvert fall ut som hundene har det også, og latter når det er noe morsomt som blir sagt eller gjort.:)
 
Vi får vel gå om bord. Det er tungt å løfte sekken opp på ryggen, men teknikken kommer vel på plass etter hvert. Litt fleiping oss gutta i mellom , om vi har kreftene i orden, hører med. Ingen sure miner for bagateller, vi skal tross alt være helt innpå hverandre i en hel uke.
 
Ja, en hel uke vekke i fra sivilisasjonen, ut i eventyrskogen, bare myk mose, trær som det rasler i lauvet fra, brusende elver og stille fiskevann hvor det vaker en og annen fisk. Drømmen er jo en ørret på over kiloet.
 
Hundene som er om bord har roen, og virker godt sosialisert med hverandre og mennesker. Det er mange som skal ut på tur, og de har sekker som ser ut til å være fullpakket som våres egne, og jeg tror ikke en eneste sekk ikke har pakket ved fiskestang utenpå sekken.
 
Det er folk i alle alders grupper om bord. Noen eldre, og noen unge som ser ut til å være veltrente og ivrige. Noen virker litt seriøs også, men vi har vel noenlunde samme forhold til friluftsliv, at vi setter pris på å kunne ta slike turer som dette. Utfoldelsen, pausene fra gåingen, hvor en nesten kan høre stillheten, og når man har komt frem til målet for dagen, kan skifte over til lettere sko, samle ved, fyre i ett knitrende bål og begynne å lage god og enkel mat.
 
 En stilltiende avtale at alle må bidra med å utføre oppgaver som gjør det trivelig. Samarbeid.
En lur etter maten, oppvasken kan vente en time, for etter det, når det skumrer litt, kan ta frem fiskestangen og prøve lykken.
Kanskje det er i kveld en kiloen biter på.
 
 Faen å, den beit hardt, ........... myggen altså;)  
 
    Ut på eventyr;)